Bestroy logo

Filozófiánk

Filozófiánk

Cégünket 2002-ben azzal a határozott céllal alapítottuk, hogy szaktudásunk által emberközelivé tegyük az informatika által kínált megoldásokat. A folyamatosan fejlődő technológia rendszeresen olyan új eszközöket ad a kezünkbe, melyek használatának elsajátítása sokszor komoly kihívást jelent. Ma már az élet szinte minden területén találkozunk különböző szoftverekkel, melyek ismerete a mindennapi munkához, vagy akár a felhőtlen kikapcsolódáshoz szinte nélkülözhetetlen.

Ki ne találkozott volna már olyan technológiával, amely rendszeresen kisebb-nagyobb bosszúságot okozott ahelyett, hogy megkönnyítette volna az életet. Gondoljunk csak az egyszerű „lefagyásokra”, a váratlan adatvesztésekre (elromlott a gép, elveszett 1 havi munkám!) vagy a különböző értelmezhetetlen hibaüzenetekre. Ezek a magánéletben csupán apró kényelmetlenséget, de a mindennapi munka során akár komoly veszteséget is jelenthetnek.

Felhasználói oldalról pedig akár otthon, akár a munkahelyen egészen biztosan találkozott már mindenki olyan szoftverekkel, melyek nem az elvárt módon működtek, nem azt csinálták, amit szerettünk volna, vagy csak nagyon bonyolult műveletek révén. Ezek így inkább hátráltatták a munkát, csökkentették az eredményességet, annak ellenére, hogy a program készítője „garantálta”, hogy pontosan úgy fog működni, ahogy szeretnénk. Ezek után jobb esetben további fejlesztési igényekkel, új modulok letöltésével, beépítésével vagy a következő verzió kiadására türelmesen várakozva előbb utóbb némileg jobb megoldást kapunk, de a gyakoribb rosszabb esetben kénytelenek vagyunk tudomásul venni, hogy ez van, „ezt kell szeretni”.

A fenti problémákkal felhasználóként mi is tisztában vagyunk, de szoftverfejlesztőként következetesen és határozottan teszünk ellene. Véleményünk szerint egy informatikai megoldásnak ténylegesen megoldást kell nyújtania az adott problémára és kimutatható módon egyszerűsítenie kell a felhasználói feladatokat. A klasszikus szoftverfejlesztésnek évtizedekig hatalmas hátránya volt, hogy az ezeket készítő programozók úgy hitték, hogy a felhasználóknak kell megtanulniuk a programozói gondolkodást. Szerencsére az idő előrehaladtával bizonyossá vált a saját magunk által is vallott fejlesztői nézet helyessége, amely kimondja, hogy a szoftvereknek kell maximálisan alkalmazkodniuk a felhasználói igényekhez és nem fordítva!

Megoldásaink kidolgozásának alapja minden esetben a megrendelő szakterületének megismerése, a mindennapi feladatok részletes áttekintése. Elkötelezetten hiszünk abban, hogy csak úgy tudunk valóban hatékony szoftvereket készíteni, ha ismerjük az adott területet és biztosak vagyunk benne, hogy a mi dolgunk ezt az ismeretet a programozói nyelvekre lefordítani. Mi azt tekintjük valódi sikernek, ha megoldásainkat ügyfeleink elégedetten, örömmel használják nap mint nap.